Madeira este destinatia care mi-a intrecut asteptarile si care m-a cucerit din prima zi. Este locatia potrivita pentru persoanele care cauta aventura, miscare, verdeata, mare. Mi-a placut foarte mult pentru ca a fost altceva. Am facut drumetii, am mers prin nori si deasupra lor, am stat la plaja, am vazut apusuri superbe si am mancat numai preparate delicioase. Gasesti in acest ghid de calatorie toate informatiile esentiale de care ai nevoie pentru a-ti organiza o vacanta in Madeira.
Itinerar 6 zile Madeira ( Atractii turistice de neratat in Madeira)
Acest ghid de calatorie in Madeira prezinta itinerarul pe care noi l-am avut, in conditiile in care cazarea a fost in Funchal. Am inceput aproape fiecare zi cu cate o drumetie, dupa care mergeam la cazare in Funchal pentru un dus si ieseam din nou a doua parte a zilei la plimbare si sa vedem apusul din locuri speciale.
Ziua 1
Am inceput prima zi in Madeira cu una dintre cele mai cunoscute drumetii de pe insula, Verada da Ponta de São Lourenço, apoi am continuat cu o alta drumetie scurta si relaxanta: Miradouro dos Balcões. Am mers la hotel, ne-am facut un dus si ne-am schimbat dupa cele doua trasee, dupa care am mers catre un loc special sa vedem apusul: Ponta do Pargo, cu o scurta oprire la o cascada uimitoare pe drum: Cascata dos Anjos.
1. Verada da Ponta de São Lourenço – Hike
Incepe ziua cu un hike de 3h – 4h catre Ponta de Sao Lourenco, cel mai estic punct al insulei. Spre deosebire de traseele pe munte din Madeira, aici esti inconjurat in permanenta de ocean, care aduce ceva aparte traseului. Iti recomand sa incepi drumetia devreme, pana in ora 10:00.
Se poate ajunge cu masina pana in parcarea situata la „Ponta de Sao Lourenco”, dupa care urmeaza un traseu superb de 6 km. Nu te grabi sa ajungi in punctul de final, caci nu e ceva diferit de restul traseului, ci bucura-te de fiecare parte a drumului, opreste-te si admira peisajele si ce a putut face natura din acest loc.
Noi am incheiat drumetia cand am ajuns la „Casa do Sardinha„, un restaurant in mijlocul pustietatii, insa unul cu o priveliste superba si mancare buna, ceea ce il face unul dintre cele mai spectaculoase locuri pentru a lua un pranz. Insa daca vrei, se poate continua drumul si mai departe de acest restaurant, am vazut multa lume care mai mergea.
2. Miradouro dos Balcões
Acest traseu te poarta catre unul dintre cele mai spectaculoase puncte de belvedere din Madeira: Miradouro dos Balcoes. Este o terasa undeva la o inaltime foarte mare, in inima naturii, inconjurata numai de verdeata, munti si nori.
Se poate ajunge cu masina pana in parcarea din Ribeiro Frio, unde se afla si doua restaurante. De aici porneste o drumetie foarte usoara prin padure, doar pe drum drept, in permanenta la racoare, inconjurat de o liniste deplina in care auzi doar sunetul pasarelelor.
Este o plimbare foarte linistitoare care nu te oboseste, ci dimpotriva, te umple de energie. Vei ajunge in punctul de belvedere dupa un drum de 1,5 km ce dureaza cam 30 minute. Pe drum, vei gasi un bar cu totul aparte, unde te poti opri sa bei ceva ca sa poti admira linistit privelistea de acolo
3. Cascata dos Anjos
Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase cascade pe care le-am vazut vreodata si asta pentru ca este o cascada care curge din munte direct pe sosea, masinile trecand pe sub ea. Dupa cum o numesc localnicii, este singura „spalatorie auto gratuita” a insulei.
4. Ponta do Pargo (la pus)
Situat in vestul Madeirei, Ponta do Pargo este unul dintre cele mai celebre locuri din Madeira pentru apus. Nu este nimic deosebit la acest loc in sine, insa se vede foarte frumos apusul de aici. Coboara cativa metri sub far, aseaza-te pe o paturica si lasa-te coplesit de imensitatea oceanului sub rosiaticul cer.
Ziua 2
Ziua 2 am inceput-o cu o alta drumetie epica: Pico Ruivo. Dupa aceasta, am mers la cazare sa ne facem un dus si sa ne schimbam si apoi am iesit sa exploram cateva dintre cele mai frumoase atractii ale insulei: Miradouro do Veu da Noiva, Seixal Beach, Ilheus da Ribeira da Janela, Piscinele naturale din Porto Moniz.
5. Pico Ruivo – Hike
Vereda do Pico Ruivo (PR1.2) este unul dintre cele mai accesibile si frumoase trasee de pe insula Madeira, care te conduce direct la cel mai inalt punct al insulei, Pico Ruivo (1,862 m).
Poti parca masina in parcarea Achada do Teixeira, care este si punctul de plecare al traseului. Drumetia urmeaza un drum bine marcat de 5,6 km dus – intors si dureaza aproximativ 3h. Traseul este spectaculos, cu peisaje superbe asupra lantului muntos din Madeira si asupra vailor verzi care se intind pana la ocean. Am fost tot timpul deasupra norilor si asta mi-a dat o sezatie cu totul deosebita.
Odata ajuns la Pico Ruivo, vei fi rasplatit cu cele mai impresionante privelisti din Madeira. De aici, in zilele senine, poti vedea o mare parte din insula, inclusiv oceanul care inconjoara Madeira, si vei avea o vedere clara asupra varfului Pico do Areeiro si a lanturilor muntoase care leaga cele doua varfuri.
Langa parcarea de la Achada do Teixeira unde am lasat masina se afla un restaurant foarte dragut si cu mancare buna, la care ne-am oprit la finalul drumetiei pentru o bine meritata gustare.
6 . Miradouro do Veu da Noiva
Cascada Veu da Noiva este una dintre putinele cascade din Madeira care cade direct in ocean. Nu se poate ajunge direct la cascada, dar exista un loc de belvedere langa parcare de unde aceasta poate fi admirata.
7. Seixal Beach – Plaja cu nisip negru
Seixal Beach este una dintre putinele plaje cu nisip din Madeira, insa ceea ce o face deosebita este faptul ca nisipul este negru sau, mai realist vorbind, este de un gri mai inchis, nu chiar negru asa cum apare in poze. Mi-a placut plaja deoarece este incadrata intre munti, ale caror varfuri se afla in nori, fiind diferita de toate celelalte plaje pe care le-am mai vazut pe insula.
8. Ilheus da Ribeira da Janela
La o scurta distanta de Seixal Beach se afla o alta plaja celebra, insa aceasta este celebra doar pentru o poza. Nu este cu adevarat o plaja, deoarece este formata din foarte multe pietre mari si nu ai ce sa faci aici. Insa, e pacat sa nu te opresti sa admiri ce poate face natura si sa faci o poza. Roci de bazalt negru ies din mare si se inalta parca spre cer, facand acest loc sa arate de poveste.
9. Piscinele naturale din Porto Moniz
In Porto Moniz poti gasi piscine naturale care arata foarte bine. Daca ajungi in timpul zilei si vremea permite, poti face baie. Noi insa nu le-am incercat. Am mers aici doar la un apus pentru a admira privelistea si la acea ora nu era nimeni in apa, locul era deja inchis.
Ziua 3
Ziua 3 ne-am inceput-o din nou cu 2 drumetii superbe: Cascata das 25 Fontes si Cascata do Risco, dupa care ne-am intors catre hotel pe Soseaua ER110, care este o minunatie de drum. Am facut si o scurta oprire la Praia de Machico, sa ne relaxam. Apoi ne-am schimbat si ne-am imbracat ceva mai bine, ca sa mergem sa vedem un apus epic la Pico do Areeiro.
10. Cascata das 25 Fontes – Hike
Unul dintre cele mai populare trasee de pe insula Madeira, Levada das 25 Fontes te va conduce pe un traseu pitoresc de-a lungul unei levade (canal de irigatie), prin paduri luxuriante si va culmina cu o cascada impresionanta: Cascata das 25 Fontes.
Restaurantul Rabaçal Nature Spot Cafe este locul de incepere a drumetiei. Totusi, daca vii cu masina, nu poti merge cu ea pana aici. Masina se lasa in parcarea de pe autostrada ER110, inainte sa cobori catre restaurant. De la parcare ai doua optiuni: fie mergi pe jos 25-30 minute, fie iei unul dintre microbuzele (plata cash la urcare) care vin din 15 in 15 minute si duc pana la Rabaçal Nature Spot Cafe.
Noi am mers pe jos si la dus si la intors, insa la intors nu a fost cea mai buna decizie, deoarece drumul este in permanenta in panta si este destul de obositor sa urci continuu dupa ce ai mers deja cateva ore. De aceea, recomand sa mergi pe jos la dus si sa iei autobuzul la intoarcere. Daca ti se pare dificil sau nu ai masina inchiriata, poti apela la un tur ghidat:
Odata ajuns la Rabaçal Nature Spot Cafe, urmeaza doua drumetii catre doua cascade diferite, una dintre ele fiind Cascata das 25 Fontes, iar cealalta Cascata do Risco.
Pana la Cascata das 25 Fontes este un drum de 5,6 km dus-intors ce dureaza aproximativ 2 ore. Singura parte mai dificila a traseului este urcatul scarilor, insa compenseaza cu faptul ca traseul este foarte frumos si racoros, prin padure. Intregul drum este de-a lungul unei „levada”, cum sunt numite vechile canale de irigare care erau folosite pentru a distribui precipitatiile din partile umede ale insulei catre cele mai uscate.
11. Cascata do Risco – Hike
Levada do Risco, unul dintre cele mai usoare trasee din Madeira, porneste de la Casa Rabacal, la fel ca si drumetia catre Cascata das 25 Fontes. Este un drum foarte usor, doar drept, prin padure, fara dificultati. Are o lungime de 2 km dus intors si dureaza maxim 1h.
Desi nici drumul nici cascada nu sunt atat de spectaculoase ca si Cascada das 25 Fontes, este pacat sa nu le vezi daca tot esti acolo. La intoarcerea si din aceasta drumetie te poti opri sa mananci ceva la Casa Rabacal, in timp ce astepti microbuzul sa te duca inapoi in parcare.
12. Soseaua ER110
Dupa ce pleci de la Cascata das 25 Fontes si Cascata do Risco, continua-ti traseul pe drumul ER110, una dintre cele mai spectaculoase sosele de pe insula, deoarece in unele locuri de pe traseu vei conduce chiar prin nori sau deasupra lor.
13. Praia de Machico
Daca vrei sa stai la plaja intr-o dupa amiaza, Praia de Macico este una dintre putinele plaje cu nisip fin din Madeira, foarte aproape de aeroport, vezi avioanele decoland in timp ce stai la plaja, ceea ce o face si mai deosebita. Insa tine cont ca orice plaja ai alege, apa oceanului este foarte rece.
Dupa cele doua drumetii din prima parte a zilei, noi am ales sa ne oprim cateva ore la plaja, pentru relaxare.
14. Pico do Areeiro
Daca vrei sa vezi un apus epic, asigura-te ca ajungi la Pico do Areeiro. Pico Arreiro este al treilea cel mai inalt varf din Madeira (1818m) si unul dintre simbolurile insulei. Este atat de inalt, incat te afli deasupra norilor, peisajul fiind unul de vis.
Partea si mai buna este ca poti ajunge cu masina pana in varf pe un drum foarte bun si cu o priveliste superba, ceea ce face posibil si chiar recomandat sa mergi in acest loc la apus (sau la rasarit). Vederea este spectaculoasa la apus, insa fiind la o asa inaltime, vantul a fost foarte puternic, nu uita sa iti iei ceva mai grosut la tine.
Daca esti un hiker mai experimentat, de aici porneste una dintre cele mai spectaculoase drumetii din Europa, PR1 Pico do Areeiro – Pico Ruivo, un drum de 14 km dus-intors ce dureaza aproximativ 8h. Mai multe detalii despre aceasta drumetii gasesti in articolul Top 8 trasee de drumetie Madeira (Ghid complet).
Ziua 4
Ziua 4 a fost mai relaxanta, fara drumetii. Am explorat capitala Funchal si imprejurimile, incheind ziua cu un apus spectaculos la Cristo Rei.
15. Monte Palace Tropical Garden
Monte Palace Tropical Garden este o gradina celebra din Funchal, construita pe mai multe nivele, ce ofera o mare varietate de flori si copaci exotici, un muzeu al statuilor africane si un muzeu al mineralelor. Este un loc linistit si fotogenic in care te poti plimba timp de 1-2h.
Este singurul obiectiv pentru care platesti intrare dintre cele vazute de mine in Madeira, biletul fiind de 12,5€ de persoana.
Aceasta gradina ofera o priveliste foarte frumoasa catre Funchal. Poti ajunge aici fie cu masina, fie cu telecabina (care costa 16€ dus-intors), dureaza 20 de minute pe sens si ofera o priveliste frumoasa catre oras.
16. Cabo Girao
Cabo Girao este punct de belvedere emblematic de neratat din Madeira, amplasat pe cel mai inalt promontoriu din Europa. Acesta ofera o vedere uluitoare ale oceanului si ale insulei.
Ceea ce il face cu adevarat deosebit este faptul ca are o platforma de sticla complet transparenta pe care calci si ai impresia ca esti suspendat in aer, este o senzatie pe cat de ciudata pe atat de placuta. La acest loc se poate ajunge cu masina, sunt doar 2 minute de mers de la parcare si pana la punctul de belvedere si este complet gratuit.
17. Cristo Rei, Ponta do Garajau
Cristo Rei este situat in Garaujo, la 20 de minute de mers cu masina de Funchal si este unul dintre cele mai frumoase locuri de vazut un apus in Madeira. Este un loc inca putin cunoscut de turistii care ajung in Madeira, ceea ce face sa fie placut de vizitat fiind mai mereu destul de liber.
Dupa ce parchezi masina, ai de mers cam 10-15 minute pana l locul perfect din care sa admiri apusul, dupa ce cobori o serie de scari. Scarile catre acest loc arata ca si cum ar duce direct in ocean, iar privelistile de coasta il fac unul dintre cele mai fotogenice locuri din Madeira. Noi am mers aici sa vedem apusul si s-a dovedit a fi unul dintre locurile ce nu merita ratate pentru un apus cand esti in Madeira.
Ziua 5
Activitatile din ziua 5 si ziua 6 noi nu le-am mai facut, deoarece am avut doar 4 zile la dispozitie. Dar daca am fi avut mai mult, cu siguranta nu am fi ratat aceste 3 locuri.
18. Levada do Caldeirao Verde (PR9)
Aceasta drumetie este perfecta pentru cei care iubesc natura luxurianta si drumetiile de-a lungul levadelor. Cu un traseu de aproximativ 13 km dus-intors, Levada do Caldeirao Verde te va duce printr-o padure tropicala de laur si va culmina cu o cascada spectaculoasa.
Traseul porneste din Queimadas si urmeaza o levada care te va ghida prin peisaje spectaculoase, trecand pe langa stanci inalte si prin tuneluri sapate in roca. La capatul drumetiei, vei ajunge la impresionanta cascada Caldeirao Verde, unde apa cade de la o inaltime de aproximativ 100 de metri. E bine sa ai o lanterna pentru tunelurile intunecate si echipament impermeabil, deoarece vremea in aceasta zona poate fi schimbatoare. Daca ti se pare un traseu dificil, poti apela la un tur ghidat:
Noi nu am mai avut timp sa ajungem si la aceasta cascada, fiind vorba de o drumetie destul de lunga, insa daca ai mai mult timp la dispozitie ia-o in calcul, este una dintre cele mai spectaculoase drumetii din Madeira.
19. Santana Houses
Santana Houses din Madeira sunt una dintre cele mai iconice atractii ale insulei, cunoscute pentru arhitectura lor traditionala si culorile vibrante. Aceste case triunghiulare, acoperite cu stuf si vopsite in nuante de rosu, albastru si alb, au fost locuintele fermierilor din zona Santana de secole.
Concepute pentru a face fata conditiilor de clima, ele reflecta stilul de viata simplu si rustic al insulei, atragand turisti din intreaga lume. Situate intr-un peisaj montan spectaculos, casele Santana ofera vizitatorilor o privire autentica asupra istoriei si culturii Madeirei.
Noi nu am reusit sa mai ajungem aici, insa daca ai mai mult timp la dispozitie, casele traditionale din Santana sunt unul dintre cele mai instagramabile locuri din Madeira.
Ziua 6
20. Vereda do Fanal
Aceasta drumetie te duce printr-un peisaj mistic, cu paduri vechi de laur, parte din patrimoniul UNESCO, oferindu-ti o experienta unica in Madeira. Traseul urmeaza o poteca usoara prin padurile de laur din Fanal, o zona cunoscuta pentru atmosfera sa misterioasa, mai ales in zilele in care ceata se lasa peste copaci.
Aceste paduri sunt printre cele mai vechi din Madeira si ofera o experienta deosebita pentru iubitorii de natura si liniste.
21. Dolphin & Whale Watching Sunset Sailing Tour
Sa vezi delfinii si balenele este o experienta de neuitat pentru iubitorii de natura si peisaje spectaculoase. In acest tur, vei naviga pe apele cristaline ale Atlanticului la bordul unui catamaran confortabil, in cautarea unor intalniri uimitoare cu delfini, balene si alte creaturi marine. Turul devine si mai magic odata cu apusul soarelui, cand cerul se coloreaza in nuante calde, creand un fundal perfect pentru fotografii.
Cum ajungi in Madeira ?
Pentru a ajunge din Romania in Madeira, optiunile de zbor includ cel mai frecvent una sau doua escale, deoarece nu exista zboruri directe din Romania catre insula Madeira.
Noi am zburat din Bucuresti catre Lisabona cu Wizz Air, unde am petrecut doua nopti, deoarece ne doream sa vizitam si Lisabona. E riscant sa iei zbor catre Madeira in aceeasi zi, deoarece poti avea intarziere si sunt sanse mari sa ratezi conexiunea. E mult mai sigur sa stai 1-2 zile in Lisabona, atat la dus, cat si la intors.
Apoi am luat separat zbor din Lisabona catre Madeira cu EasyJet, iar la intoarcere am ales Tap Portugal pe ruta Madeira-Lisabona. Dupa ce ne-am intors in Lisabona, am inchiriat masina si am plecat cateva zile in sudul Portugaliei, in Algarve. Toate aceste zboruri ne-au costat 225€/persoana cu bagaj de mana inclus.
Aeroportul din Madeira – Cat de periculos este ?
Zborurile internationale catre Madeira aterizeaza pe Aeroportul International Cristiano Ronaldo (FNC) din Funchal, situat la aproximativ 20 de minute de centrul orasului Funchal, capitala insulei.
Aeroportul din Madeira este unul dintre cele mai dificile aeroporturi pentru aterizare, din cauza pistei scurte si a conditiilor meteo, uneori fiind vantul foarte puternic. Cand vii in Madeira, este de preferat sa iei masina si cazarea cu anulare gratuita, deoarece din cauza vantului imprevizibil, aeroportul se inchide destul de des chiar si zile la rand si zborurile sunt anulate/amanate.
Dupa cum ne-au spus localnicii, chiar cu o saptamana inainte sa mergem noi, aeroportul fusese inchis doua zile din cauza vremii nefavorabile. Celor care aveau zborurile de plecare/venire in acele zile, le-au fost date peste cap toate planurile.
Cand iti planifici o vacanta in Madeira, trebuie sa fii destul de flexibul cu programul si neaparat sa iti faci asigurare de calatorie, pentru cazuri neprevazute precum vremea !
De unde inchiriezi masina in Madeira ?
Madeira nu este o insula foarte mare, o poti strabate cu masina de la un capat la altul in aproximativ o ora. Desi am citit multe experiente in care poti vizita Madeira cu mijloc de transport in comun, noi ne-am inchiriat masina si a fost o alegere foarte buna, intrucat ne-am plimbat pe unde am vrut la orice ora, fara sa fim conditionati. In plus, am ramas uimita de infrastructura pe care o au, sosele foarte bune, chiar si in varf de munte, multe tuneluri, liber in trafic, e o placere sa conduci pe insula.
Eu recomand inchirierea unei masini daca esti posibila aceasta optiune, iti va da libertate si este mult mai comod.
LocalCar
Noi am inchiriat masina de la o firma locala numita LocalCar. Acestia nu au inca un site, le-am scris pe Facebook si au raspuns rapid, mi-au spus ce au disponibil si dupa ce am stabilit detaliile, mi-au trimis contractul pe email. Sunt sot si sotie care au aceasta firma, foarte draguti si seriosi, am primit o masina noua, ne-au oferit si recomandari de restaurante si activitati si iti stau la dispozitie cu orice ai nevoie.
In plus, masina am putut sa o inchiriem fara nicio plata in avans, am facut plata cash atunci cand am luat masina, cu asigurare full si preluare si predare de la aeroport, iar preturile lor sunt mult mai mici decat ce am gasit pe alte site-uri mai mari, aporximativ 75€/zi in sezon cu tot ce am zis mai sus inclus.
DiscoverCars
DiscoverCars este aplicatia pe care noi o folosim la inchirierea celor mai multe masini in vacantele noastre. Este un agregator de firme de inchirieri, un fel de Booking al masinilor, astfel putem vedea direct mai multe optiuni de companii si le putem compara fara sa fie nevoie sa consultam fiecare site in parte.
Cat stai in Madeira ?
Noi am stat 4 nopti in Madeira si am reusit sa parcurgem tot ce aveam pe lista (zilele 1-4 din itinerarul anterior), insa insula e atat de frumoasa si cu atat de multe activitati la dispozitie, incat cu siguranta nu ne-am fi plictisit nici daca stateam doua saptamani. Sfatul meu este ca daca ajungi in Madeira, stai minim 4 nopt. Ideal ar fi o saptamana sa explorezi insula in voie, fara graba, adica sa parcurgi intreg itinerarul din acest articol.
Unde mananci in Madeira ?
Madeira este probabil locatia mea favorita in materie de mancare. Cat am stat aici, am mancat numai fructe de mare si peste tot mancarea a fost extraordinar de buna. Portiile sunt foarte mari, astfel incat de cele mai multe ori ne saturam doua persoane cu o singura portie, iar preturile sunt foarte decente, 30-40€ pentru doua persoane.
Daca esti iubitor de peste si fructe de mare, iti recomand sa incerci neaparat aceste 3 restaurante:
Unde mananci in Madeira ? (Top 3 restaurante)
Pentru mai multe informatii despre recomandarea mea de restaurante in Madeira, nu rata articolul acesta. 👇🏻
Unde te cazezi in Madeira ?
Daca te intrebi unde sa te cazezi in Madeira, iata recomandarea mea pentru cele mai bune zone de cazare si hoteluri pentru o vacanta cat mai eficienta:
1. Funchal
Daca mergi pentru prima data in Madeira, iti recomand sa alegi cazarea in Funchal, capitala insulei. Noi am stat in Funchal, la Florasol Residence Hotel si ne-am deplasat de aici pe toata insula, in fiecare zi intr-o alta directie, niciun drum nu a durat mai mult de o ora, fiind o zona ideala de explorat toata insula.
Florasol Residence Hotel
Este un hotel curat, bine pozitonat, cu vedere catre mare, parcare inclusa si pret decent. Totusi, nu mi se pare chiar un hotel de 3 stele, micul dejun este limitat. Este o alegere decenta daca nu vrei sa platesti foarte mult pe cazare.
Getaway to blue paradise at Madeira Island
Situat intr-un cadru natural spectaculos, acest hotel ofera vedere panoramica asupra oceanului si facilitati moderne, Getaway to Blue Paradise este locul perfect pentru a te bucura de liniste si peisaje de vis.
2. Ponta de Sol
Ponta Do Sol este o locatie pitoreasca pe coasta sud-vestica a Madeirei, cunoscuta drept centrul comunitatii de digital nomazi. Orasul ofera o atmosfera relaxata si un peisaj de vis, fiind o optiune ideala de cazare pentru cei care doresc sa imbine munca de la distanta cu explorarea insulei.
Casas da Luz
O experienta autentica de cazare, acest hotel boutique ofera privelisti uimitoare asupra oceanului si acces facil la cele mai frumoase trasee de drumetii din zona.
Valley Canhas
O casa de vacanta situata intr-o zona rurala fermecatoare, oferind oaspetilor o atmosfera de „acasa” departe de casa.
3. Porto Moniz
Porto Moniz este renumit pentru piscinele sale naturale formate din lava vulcanica, fiind una dintre cele mai spectaculoase atractii naturale ale insulei. Este un loc linistit, ideal pentru iubitorii de natura si de peisaje dramatice.
Aqua Natura este un hotel de 4 stele cu o priveliste magnifica asupra oceanului si acces direct la piscinele naturale.
Buget de calatorie Madeira (5 zile)
Stiu cat de important este sa ai o idee despre preturi atunci cand alegi o destinatie si mai ales cand iti gandesti bugetul pentru acel loc. De aceea, am adaugat in acest ghid pentru o vacanta in Madeira contine bugetul nostru de calatorie pentru 2 persoane, 5 zile.
Mentionez ca acestea sunt costurile pe care noi le-am avut in luna iunie, adica inceput de sezon, deoarece daca mergi in extra sezon, va fi putin mai ieftin, iar daca mergi in sezonul de varf, ceva mai scump. Am zburat cu Wizz Air pe ruta Bucuresti Lisabona, cu EasyJet din Lisabona in Madeira si cu Tap Portugal la intoarcere din Madeira in Lisabona.
Cazare (4 nopti) | 340€ |
Masina inchiriata (4 zile) | 295€ |
Combustibil | 120€ |
Zboruri Bucuresti – Lisabona | 300€ |
Zboruri Lisabona – Madeira | 150€ |
Mancare & Obiective turistice | 345€ |
TOTAL | 1550€ |
Cand vizitezi Madeira? (Cele mai bune perioade)
Madeira, cunoscuta pentru peisajele sale impresionante si clima blanda, este o destinatie ideala pentru o vacanta in orice perioada a anului. Cu toate acestea, anumite luni pot fi mai potrivite in functie de activitatile pe care vrei sa le faci si de ce tip de vacanta preferi. Iata care sunt cele mai bune perioade pentru a vizita aceasta insula superba:
- Martie – Mai – una dintre cele mai frumoase perioade pentru a vizita Madeira, datorita florilor care infloresc peste tot pe insula. Temperaturile sunt placute, in jur de 17-22°C, facand aceasta perioada ideala pentru drumetii si explorarea naturii. Sunt sanse mai mari de ploaie, acesta fiind un dezavantaj al acestei perioade.
- Iunie – Septembrie – Pentru iubitorii de plaja si soare, vara este perioada ideala. Temperaturile ajung pana la 26°C, iar zilele sunt perfecte pentru activitati acvatice, precum inotul, snorkelingul si navigatia. Aceasta este perioada in care Madeira devine mai aglomerata, asa ca este recomandat sa iti faci rezervarile din timp. Chiar daca insula nu este cunoscuta pentru plajele sale nisipoase, plajele artificiale din Calheta si Machico sunt perfecte pentru zile relaxante la soare.
- Octombrie – Noiembrie – Temperaturile raman placute, intre 18-24°C, iar insula devine mai putin aglomerata. Aceasta este o perioada ideala pentru drumetii si pentru a explora levadas (trasee de-a lungul canalelor de irigatie), fara a te confrunta cu aglomeratia din timpul verii. Toamna este, de asemenea, o perioada excelenta pentru degustarea vinurilor locale, deoarece vinul de Madeira este faimos in intreaga lume.
- Decembrie – Februarie – Desi iarna nu este cel mai cald sezon in Madeira, temperaturile raman moderate, intre 15-20°C, facand din aceasta insula o destinatie potrivita pentru a scapa de frigul din Europa continentala.
Noi am fost la inceput de iunie si vremea a fost perfecta, cam 20-23 de grade, numai buna pentru drumetii si plimbari. Daca mergi la inceput de primavara, sfarsit de toamna sau iarna ai sanse mult mai mari sa prinzi ploi sau vant, ceea ce va face mai dificil sa mergi in drumetii.
Concluzii
Daca esti iubitor de aventura si miscare, te vei indragosti de aceasta insula. Daca nu ai vizitat-o deja, pune-o pe lista de vacanta, cu siguranta nu vei regreta si sper ca ai gasit in acest ghid de calatorie in Madeira ceea ce cautai pentru planificarea vacantei.