Top 5 plaje Mallorca

Cala Murta

Cuprins

Mallorca ocupa un loc fruntas in Europa la capitolul plaje. Ar putea concura fara indoiala cu destinatii exotice si desi sunt foarte multe locuri frumoase pe insula, am facut o selectie cu preferatele mele in acest Top 5 plaje Mallorca.

1. Calo des Moro

Nu degeaba este pusa prima intr-un top 5 plaje Mallorca, este cu siguranta una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Este o plaja micuta, neamenajata, dar cu o apa superba, de culoare turcoaz. Pe aceasta plaja nu vei gasi sezlonguri, magazine sau restaurante, asa ca adu cu tine tot ce ai nevoie. De asemenea, este recomandat sa ajungi pana in 10-11 dimineata, ca sa gasesti un loc sa iti pui prosopul.

Itinerariu Mallorca
Calo des Moro, Mallorca

2. Cala Beltran

Cala Beltran este o plaja “secreta”, destul de ascunsa si cu o apa spectaculoasa, la fel si peisajul din jur. Foarte interesant la aceasta plaja este forma pe care o are, sub forma unui canal serpuit. Singura cale pe care poti ajunge la aceasta plaja fara barca este printr-o scurta drumetie de la Cala Pi, un drum de 15-20 de minute pe un drum neamenajat. Este clar unul dintre locurile pe care sa nu le ratezi cat esti in Mallorca.

Cala Beltran, Mallorca
Cala Beltran, Mallorca

3. Cala Figuera

In timpul sezonului de varf (23 iunie – 15 septembrie) , la aceasta plaja se poate ajunge doar cu autobuzul (afla din acest articol toate detaliile : Itinerariu Mallorca (7 zile) ). De la statia de autobuz, se coboara cam 15 minute pe un drum neamenajat, prin iarba. Apa are o culoare superba si este foarte curata, insa partea mai putin placuta e ca sunt destul de multe meduze. Fiind dificil de ajuns, este o plaja cu foarte putina lume.

Cala Figuera
Cala Figuera

4. Cala Murta

Cala Murta a fost cea mai libera plaja dintre toate pe care am fost in Mallorca si in acelasi timp cu cea mai curata si turcoaz apa. Este una dintre “secretele” bine pastrate inca ale insulei, asa ca nu ar putea lipsi din top 5 plaje de vazut in Mallorca.

Afla toate detaliile despre cum poti ajunge aici : Itinerariu Mallorca (7 zile).

Cala Murta
Cala Murta

5. Torrent de Pareis

Drumul catre Torrent de Pareis este spectaculos: trebuie sa strabati doua tunele, apoi mergi pe marginea muntelui, admirand un peisaj care iti taie rasuflarea. Dupa 5-10 minute, ajungi la Torrent de Pareis, o plaja cu pietricele, incadrata intr-un peisaj muntos, cu apa foarte limpede si curata.

Torrent de Pareis, Mallorca
Torrent de Pareis, Mallorca

Concluzii

Mallorca este fara indoiala locul meu preferat din Europa cand vine vorba de vara, plaja, mare. Am gasit aici plaje salbatice micute si ascunse, cu apa limpede, turcoaz si peisaje de vis. Daca esti un iubitor al unor astfel de locuri, atunci nu mai sta pe ganduri si apuca-te sa iti organizezi vacanta in Mallorca, sigur nu vei regreta.

Iti vin in ajutor cu articole pentru planificarea vacantei:

Stiai ca ...

Daca rezervi ceva prin linkurile de pe blogul meu, tu nu platesti nimic in plus, iar eu primesc un mic comision? Daca iti place ceea ce fac si vrei sa-mi sustii munca, rezerva-ti vacantele accesand linkurile de mai jos :

Pentru Mai multe materiale din vacante ma gasesti si pe social media 👇🏻
Vezi toate Destinatiile
Travelatoria
Flat lay travel background person holding a coffee mug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *