Unde mananci in Paris?

Unde mananci in Paris?

Cuprins

Parisul este unul dintre cele mai renumite orase gastronomice din lume ce are de oferit experiente culinare inedite, de la restaurante cu stele Michelin pana la bistro-uri traditionale si cafenele elegante. Dupa a treia vizita la Paris, am sumarizat in acest articol restaurantele mele preferate unde sa mananci in Paris.

Paris
Paris

Ne place sa avem parte de experiente culinare cat mai deosebite in fiecare loc nou pe care il vizitam. De aceea, petrec destul de mult timp sa fac research despre restaurante inainte de o noua calatorie: citesc recomandari, review-uri, iau in considerare notele de pe Google. Astfel am ajuns sa incercam de-a lungul timpului unele dintre cele mai bune restaurante in locatiile vizitate, motiv pentru care am creat acest articol, sa impartasesc experientele noastre celor interesati unde sa mananci in Paris.

1. Pink Mamma

Daca m-ai intreba unde sa mananci in Paris, primul raspuns pe care l-as da ar fi fara indoiala Pink Mamma. Este un restaurant italienesc popular din Paris aflat in Cartierul Montmartre, foarte aproape de Moulin Rouge.

Unde sa mananci in Paris?
Pink Mamma
Unde sa mananci in Paris?
Pink Mamma

Pe langa mancarea foarte buna si cocktailuri delicioase, acest local are un decor de-a dreptul impresionant. O terasa cu multe plante si culori vii, un loc perfect unde sa te bucuri de un brunch. Locul cel mai fotogenic se afla pe scarile ce duc la ultimul etaj, inconjurate de pereti din sticla si cu un decor foarte viu colorat.

Unde sa mananci in Paris?
Pink Mamma
Unde sa mananci in Paris?
Pink Mamma

Asa cum ziceam mai sus, mancarea este foarte buna. Am incercat mai multe tipuri de pizza si paste, preferata mea fiind pizza cu trufe. Desi ma intrebam ce poate fi asa special la o pizza in Franta, se topea in gura, fara sa exagerez. Preturile sunt maricele, insa portiile sunt mari. Am platit in jur de 35€/persoana, pret care a inclus si bauturi si tips.

Ca sa prinzi loc pe aceasta terasa, cea mai draguta din tot localul, este de preferat sa faci rezervare cu cateva saptamani inainte chiar la ei pe site: https://www.bigmammagroup.com/en/trattorias/pink-mamma.

Unde sa mananci in Paris?
Pizza cu Trufe
Unde sa mananci in Paris?
Paste cu trufe

2. Le Vieux Bistro

Al doilea raspuns pe care l-as da la intrebarea unde sa mananci in Paris este localul traditional francez Le Vieux Bistro din Cartierul Latin. Daca vrei sa ai o experienta autentica franceza, sa incerci preparate din bucataria lor, acesta este locul unde trebuie sa mergi.

Unde sa mananci in Paris?
Le Vieux Bistro
Unde sa mananci in Paris?
Le Vieux Bistro

Decorul și atmosfera din Le Vieux Bistro sunt concepute pentru a recrea farmecul unui bistro traditional parizian. Podeaua din lemn, peretii din caramidă aparenta si mobilierul rustic creeaza o ambianta calda și primitoare.

Localul este destul de micut, e recomandat sa faci rezervate macar cu cateva zile inainte. Noi am sunat in ziua respectiva si am gasit masa libera, asa ca poate ai noroc daca nu reusesti sa rezervi in avans.

Unde sa mananci in Paris?
escargot
Unde sa mananci in Paris?
Soupe à l’oignon gratinée
Unde sa mananci in Paris?
Foie gras

Meniul este axat pe preparate franceze clasice, cu o gama variata de opțiuni. Iata ce am incercat de aici:

  • supa de ceapa gratinata (soupe à l’oignon gratinée)
  • escargot (melci)
  • foie gras
  • fondue
  • raclette
Unde sa mananci in Paris?
Fondue
Unde sa mananci in Paris?
Raclette

3. Le Relais de l’Entrecôte

Al treilea in top-ul restaurantelor mele preferate unde sa mananci in Paris este Le Relais de l’Entrecôte, un celebru lant de restaurante din Paris, specializat in servirea unui singur fel de mancare – vita cu sos secret si cartofi prajiti. Acestia au mai multe locatii in Paris, noi am fost la cel de pe strada 15 Rue Marbeuf.

La acest restaurant nu se fac rezervari si aproape in permanenta este coada la intrare, oamenii asteapta si cate 2h ca sa prinda o masa. Noi am fost norocoase si am asteptat doar 40 de minute, insa a meritat din plin.

Le Relais de l'Antrecote
Le Relais de l’Antrecote
Le Relais de l'Antrecote
Le Relais de l’Antrecote

Inainte de a lua comanda, ti se serveste o salata verde proaspata cu nuci, dupa care esti intrebat cum vrei sa fie gatita vita: rare/medium/well done. Sfatul meu este sa alegeti pe cea medium, chiar daca va place in general vita mai bine facuta. Cateva prietene au incercat-o pe cea well done si nu a fost ce trebuie, era total diferita de cea medium.

Se serveste prima portie, iar daca o termini de mancat vei fi intrebat daca mai doresti si a doua portie. Portia a doua nu se plateste in plus, este modul lor de a servi in doua reprize. Sosul secret al restaurantului este considerat un element cheie al experientei culinare de la Le Relais de l’Entrecôte. Acesta este un sos special, cu o reteta pastrata in secret, care este turnat generos peste bucatile de carne. Am apa. in gura in timp ce scriu randurile acestea si abia astept sa ma reintorc in Paris la acest restaurant.

Pretul acestui fel de mancare (si singurul disponibil de altfel) este de 27,5€ la care se adauga separat ce doresti sa bei sau desertul.

Unde mananci in Paris?
Vita cu cartofi si salata

Am incercat si deserturile lor, preferatul meu fiind creme brulee, este absolut delicios.

Unde mananci in Paris?
Profiteroles au chocolat
Unde mananci in Paris?
CRÈME BRULÉE
Unde mananci in Paris?
Les Vacherins

4. Kozy Kanopé

Urmatorul pe lista localurilor unde sa mananci in Paris este Kozy Kanopé, un restaurant din Paris de tipul all day brunch sau coffee shop. Potrivit pentru mic dejun si pranz, acestia servesc clatite sarate si dulci, tartine cu avocado, oua Benedict, boluri de granola si alte optiuni pentru un brunch sanatos si gustos. Barista de la Kozy sunt si experti in cafea, matcha latte si smoothie-uri.

Au mai multe locatii in Paris, noi am incercat-o pe cea de pe strada 46 Rue La Fayette, un local cu un decor superb. Preturile nu sunt foarte mici, asteapta-te sa platesti in jur de 20€ de persoana pentru un fel de mancare si o cafea.

5. Breizh Café

Breizh Café Paris este un restaurant renumit situat in Paris (exista mai multe locatii in Paris) si un loc ideal pentru a savura specialitati din regiunea Bretania, situata in nord-vestul Frantei. Restaurantul este cunoscut pentru galette, o clatita subtire din făina de grau negru, inlocuind faina de grau alb traditionala, umpluta cu diverse ingrediente delicioase.

Breizh Cafe
Breizh Cafe
Unde sa mananci in Paris?
Breizh Cafe

Au o varietate de combinatii de umpluturi pentru galette, de la cele clasice precum ou, branza si sunca, pana la optiuni mai inovatoare cu fructe de mare, legume si branzeturi speciale din regiunea Bretania. Noi am incercat atat raclette sarate, cat si clatitele dulci si toate au fost delicioase. Poti merge fie pentru un brunch, fie pentru o simpla gustare. Am platit in jur de 15-20€ de persoana.

6. Les Jardins du Presbourg

Les Jardins du Presbourg este un restaurant mai deosebit fata de toate celelalte, intrucat nu am mers aici pentru o simpla masa, ci am iesit la cina, ramanand si la petrecere. Este un local foarte elegant, langa Arcul de Triumf unde au loc petreceri foarte reusite si distractive, alaturi de mancare foarte gustoasa.

Poti prinde masa aici doar daca faci rezervare in avans, iar preturile sunt destul de piperate, insa merita daca iti doresti o experienta deosebita si distractiva.

 Les Jardins du Presbourg
Vita cu cartofi prajiti

Mai am cateva restaurante la fel de cunoscute pe lista, insa nu am reusit pana acum sa ajung la ele, dar cu siguranta le voi bifa la urmatoarea vizita. Daca ai incercat vreunul dintre ele, lasa un comentariu si spune-mi cum ti s-a parut, daca merita sa fie pe aceasta lista:

7. Le Train Bleu

Le Train Bleu este un restaurant istoric situat in Gara de Est, renumit pentru interiorul sau opulent si mancarurile clasice frantuzesti.

8. Ober Mamma

Ober Mamma Paris este unul dintre restaurantele populare unde sa mananci in Paris si face parte din grupul Big Mamma, la fel ca Pink Mamma, primul restaurant din aceasta lista.

9. Cafe Obrkof

Un coffee shop si local pentru brunch cu nota 4,8 pe Google.

10. Hollybelly

Hollybelly local serveste micul dejun si pranzul toata ziua de la 9:00 la 16:00. Bine cunoscut pentru clatite, oua si cafea.

11. Bon Bouquet Cafe

Cu nota 4,8 pe Google si peste 4000 de review-uri, Bon Bouquet Cafe mi-a atras atentia cu pozele cu mancare care arata genial.

Top obiective turistice Paris (Itinerar 4 zile)

Daca urmeaza sa organizezi o vacanta la Paris, nu rata articolul in care am povestit despre toate obiectivele turistice ce merita vizitate, organizate intr-un itinerar de 4 zile: Top obiective turistice Paris (Itinerar 4 zile)

Unde te cazezi in Paris?

Afla cele mai bune zone unde te poti caza in Paris, precum si recomandari de hoteluri budget friendly sau hoteluri spectaculoase in capitala franceza: Unde te cazezi in Paris?

Concluzii

Sper ca acest articol ti-a fost de ajutor si ca vei incerca macar unul dintre aceste restaurante din Paris. Daca o faci, lasa un comentariu si spune-mi cum ti s-a parut si ce alte recomandari ai de localuri unde sa mananci in Paris.

Stiai ca ...

Daca rezervi ceva prin linkurile de pe blogul meu, tu nu platesti nimic in plus, iar eu primesc un mic comision? Daca iti place ceea ce fac si vrei sa-mi sustii munca, rezerva-ti vacantele accesand linkurile de mai jos :

Pentru Mai multe materiale din vacante ma gasesti si pe social media 👇🏻
Vezi toate Destinatiile
Travelatoria
Flat lay travel background person holding a coffee mug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *