Unde te cazezi in Santorini? (Cele mai bune zone de cazare)

Diamond Luxury Suites, Oia, Santorini

Cuprins

Santorini este renumita pentru privelistile sale spectaculoase si varietatea optiunilor de cazare. Alegerea cazarii potrivite este esentiala pentru o vacanta de neuitat. Indiferent daca preferi luxul, confortul sau o experienta autentica, acest ghid te va ajuta sa gasesti cea mai buna cazare in Santorini.

Cele mai bune zone pentru cazare in Santorini

Daca planuiesti sa stai mai mult de doua nopti, recomand sa te cazezi in doua locatii diferite pentru a explora cat mai bine insula. Iata cateva dintre cele mai bune optiuni:

1. Fira sau Imerovigli – Punct de plecare ideal pentru explorare

Pentru primele nopti, iti recomand sa stai in Fira sau Imerovigli, locatii ideale pentru a explora intreaga insula. Inchirierea unui ATV este o solutie excelenta pentru a te deplasa rapid.

Phaos Santorini Suites, Imerovigli

Eu am stat la Phaos Santorini Suites, in Imerovigli, care ofera o priveliste extraordinara catre mare si de unde se poate ajunge rapid pe jos in Fira.

Katikies Garden Santorini

Katikies Garden Santorini, Fira

Sau daca vreti o cazare mai deosebita, dar cu un buget pe masura, Katikies Garden Santorini poate fi alegerea perfecta, pozitionat chiar in capitala insulei, Fira.

2 Oia – Apusuri si cazari de vis

A doua cazare in Oia, la un apartament cu piscina privata (« hot tub ») de unde poti vedea apusul. Desi preturile sunt destul de ridicate pentru cazarile acestea, este o experienta unica si merita din plin.

Trebuie sa fii foarte atent cand alegi cazarea daca vrei o vila cu vedere la apus, pentru ca sunt putine pe partea aceea. La cazarea pe care am avut-o, scria “vedere la mare” si s-a dovenit a nu fi cu vedere la apus. Ca sa te asiguri ca ai vedere la apus, sa verifici sa scrie clar „vedere la apus” si nu „vedere la mare” sau „caldera view” (vedere catre vulcan).

Diamond Luxury Suites, Oia, Santorini

Diamond Luxury Suites

Eu am stat la Diamond Luxury Suites si in afara de faptul ca nu avea vedere directa la apus, totul a fost perfect. Ai jacuzii la etaj, cu vedere directa catre vulcan.

Old Castle Oia

Old Castle Oia

Un hotel care se afla pe partea cu apusul este Old Castle Oia, care are o locatie perfecta.

3 Alte zone din Santorini

Daca vrei sa explorezi si alte zone ale insulei, poti alege sa te cazezi in locuri precum Perissa sau Kamari, renumite pentru plajele lor negre de origine vulcanica. Aceste locatii sunt mai accesibile si sunt ideale pentru cei care vor sa se bucure de plaja si sa evite aglomeratia din Oia si Fira.



Booking.com

Concluzii

Alegerea cazarii potrivite in Santorini depinde de preferintele tale si de durata vacantei. Fira si Imerovigli sunt perfecte pentru explorat, in timp ce Oia este destinatia ideala pentru apusuri romantice si relaxare. Indiferent unde alegi sa stai, Santorini te va impresiona prin peisajele sale unice si experientele de neuitat. Daca urmaza sa planifici o vacanta in Santorini, nu rata articolele Top 5 lucruri de stiut inainte sa vizitezi Santorini si Santorini – Ghid de vacanta (4 zile).

Stiai ca ...

Daca rezervi ceva prin linkurile de pe blogul meu, tu nu platesti nimic in plus, iar eu primesc un mic comision? Daca iti place ceea ce fac si vrei sa-mi sustii munca, rezerva-ti vacantele accesand linkurile de mai jos :

Pentru Mai multe materiale din vacante ma gasesti si pe social media 👇🏻
Vezi toate Destinatiile
Travelatoria
Flat lay travel background person holding a coffee mug

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *