City break Venetia

Cuprins

Venetia este ca o piesa de arta vie care pluteste pe apa. Este un labirint de strazi si alei inguste, plina de canale, poduri si gondole. In acest articol gasesti tot ce ai nevoie sa stii pentru a-ti organiza un city break la Venetia, orasul pe care nu trebuie sa il ratezi din Italia.

City break Venetia 2022
Venetia, Italia

Ce vizitezi intr-un city break in Venetia ?

Venetia este o insula mica pe care o poti lua la pas o zi intreaga si vei vedea majoritatea obiectivelor principale si fara sa ai un plan bine stabilit de acasa. La fiecare pas vei intalni un pod dragut, un canal pe care trec gondole sau o cafenea unde te poti odihni in timp ce admiri gondolele.

Este bine totusi sa citesti cate ceva inainte sa mergi, sa stii despre obiectivele pe care le vei vedea si sa te asiguri ca nu ratezi nimic important. Am descris in continuare cele mai importante atractii de vazut intr-un city break in Venetia:

1. Marele Canal din Venetia

Marele Canal este principala cale navigabila din Venetia ce are forma literei S intoarsa si imparte orasul in doua parti. Canalul are putin mai mult de 3 km lungime, intre 30 si 70 de metri latime si o adancime medie de 5 metri. Se conecteaza in diferite puncte cu un labirint de canale mai mici.

City break Venetia 2022
Marele Canal din Venetia

Aceste cai navigabile asigura cea mai mare parte a transportului venetian, deoarece automobilele sunt interzise in mare parte a orasului.

City break Venetia 2022
Marele Canal din Venetia

Marele Canal are este traversat de 4 poduri :

 • Cel mai vechi si cel mai faimos este podul Rialto, care traverseaza canalul la jumatatea sa.
 • Podul Accademia a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea la un capat al canalului pentru a facilita traficul pietonal. A fost inlocuit in 1932 de un pod de lemn care se dorea a fi temporar, dar ulterior a fost intarit cu otel pentru a-i conferi un grad de permanenta.
 • Podul Scalzi a fost construit la celalalt capat al canalului pentru a oferi acces mai usor la gara orasului.
 • Podul Constitutiei leaga gara de terminalul de autobuz si complexul de parcari din Piata Roma.

2. Pod Rialto

Niciun city break la Venetia nu este complet fara o vizita la minunatul Pod Rialto. Proiectat la finalul secolului al XVI-lea, Podul Rialto cu arcade mari de piatra alba este cel mai vechi dintre cele patru poduri care se intind pe Marele Canal.

City break Venetia 2022
Podul Rialto, Venetia

Podul inchis leaga San Polo de San Marco si este o zona plina de viata. Vei gasi magazine si tarabe de-a lungul fiecarei parti a podului. In aceasta zona, de-a lungul Marelui Canal se afla foarte multe terase, restaurente si baruri cu un view senzational catre pod.

City break Venetia 2022
Vedere de langa Antico Caffe Ristorante Al Buso

3. Piazza San Marco

Piazza San Marco este inima turistica a Venetiei si gazduieste obiective emblematice precum Bazilica Sf. Marcu, Palatul Dogilor si Podul Suspinelor. Vara, asteptati-va ca piata sa fie plina de vizitatori, in timp ce toamna si primavara, este mai putin aglomerat.

City break Venetia 2022
Piazza San Marco, Venetia

Nu fi socat daca s-ar putea sa te confrunti cu Piata San Marco inundata! Este partea cea mai de jos a orasului, construita cu putin sub un metru deasupra nivelului mediu al mareelor. Deci, de indata ce nivelul apei in Venetia creste cu peste 90 cm peste medie, intregul patrat va fi inundat pana cand apa se va retrage din nou.

City break Venetia 2022
Venetia

4. Bazilica Sf. Marcu

Bazilica Sfantul Marcu este catedrala patriarhala a Venetiei, cu hramul Evaghelistului Marcu si este situata in Piata San Marco, langa Palatul Dogilor. Bazilica Sf. Marcu este una dintre cele mai uimitoare si mai complicate biserici din toata Venetia, ceea ce o face o atractie de neratat intr-un city break la Venetia.

City break Venetia 2022
Bazilica Sfantul Marcu

Vizitatorii se aduna aici pentru a admira mozaicurile sale aurii, moastele apostolului Sfantul Marcu si un altar auriu decorat cu bijuterii stralucitoare. Intrarea la bazilica este gratuita, dar daca nu ai cumparat bilete cu « skip the line”, cel mai probabil o sa asteptati ore intregi pentru a intra.

5. Palatul Dogilor

Aflat chiar langa Bazilica Sf. Marcu, aceasta cladire in stil gotic este unul dintre principalele repere ale orasului. Palatul a fost resedinta Dogului Venetiei, conducatorul Venetiei. Printre punctele de atractie se numara complexul de apartamente al Dogilor, scara mare Scala Dei Giganti si inchisorile.

6. Campanile di San Marco

Vizavi de palatul Dogilor, acesta este turnul clopotnita al Bazilicii San Marco. Poti urca in turnul clopotnitei contra cost pentru a vedea cele mai spectaculoase privelisti ale Venetiei.

City break Venetia 2022
Campanile di San Marco, Venetia

7. Podul Suspinelor 

Podul este din calcar alb si are ferestre inchise cu gratii de piatra. Conectand Palatul Dogilor cu inchisorile orasului, Podul Suspinelor este un reper popular intr-un city break la Venetia. Podul poate fi vazut doar de pe alte doua poduri, Ponte della Paglia si Ponte della Canonica.

City break Venetia 2022
Podul Suspinelor, Venetia

Se spune ca prizonierii traversau acest pod inainte de executie si oftau”in timp ce priveau ultima lor vedere a orasului de la ferestre, de aici venind si numele podului.

City break Venetia 2022
Podul Suspinelor, Venetia

8. Ponte dell’Accademia

Ponte dell’Accademia este un pod de lemn, unul dintre cele patru poduri care traverseaza Marele Canal din Venetia. Desi nu este la fel de faimos precum Podul Rialto, are o priveliste uimitoare, de unde se poate vedea epica biserica Santa Maria Della Salute.

City break Venetia 2022
Santa Maria Della Salute, Venetia

9. Insula Murano

Daca ai destul timp la dispozitie, rezerva-ti jumatate de zi pentru a vizita insulele de langa Venetia: Murano si Burano. Cel mai avantajos este sa cumperi un bilet pentru transport de o zi, care costa 20€ si te poti plimba oriunde vrei cu vaporetto peste tot in Venetia si langa, putand astfel vizita Murano, Burano si daca ai mai mult timp la dispozitie, chiar si plaja Lido.

City break Venetia 2022
Vaporetto in drum spre Murano si Burano

Pentru a ajunge la Murano, iei un vaporetto pe linia 12, prima oprire fiind insula Murano, un drum care dureaza cam 15-20 minute.

City break Venetia 2022
Insula Murano
City break Venetia 2022
Insula Murano

Murano este o insula de dimensiuni mici pe care o poti vizita in 1-2h. Este cunoscuta pentru sticla sa (sticla de Murano), iar aici poti vizita fabrica de sticla, poti participa la demonstratii gratuite de suflare a sticlei si te poti plimba pe stradute.

City break Venetia 2022
Insula Murano
City break Venetia 2022
Insula Murano

9. Insula Burano

Dupa ce vizitezi insula Murano, iei din nou vaporetto pe linia 12 si acesta te va duce catre insula Burano in 15-20 minute.

City break Venetia 2022
Insula Burano

Burano este cunoscuta pentru casele colorate, iar legenda spuna ca industria principala din Burano fiind pescuitul, pescarii si-au pictat casele cu culori stralucitoare, astfel incat sa fie usor de identificat la intoarcerea de la o zi de munca.

City break Venetia 2022
Insula Burano
City break Venetia 2022
Insula Burano

Traditia caselor colorate este mentinuta si reglementata de guvernul italian. Daca proprietarii doresc sa schimbe culoarea casei, trebuie sa trimita autoritatilor o cerere scrisa, primind ca raspuns ce culoare pot utiliza.

City break Venetia 2022
Insula Burano
City break Venetia 2022
Insula Burano

Intr-o plimbare de o ora poti vizita insula Burano, dupa care poti manca si te poti odihni la una din terasele de aici. Pentru intoarcerea in Venetia, iei din nou vaporetto de pe linia 12, drumul dureaza cam 40-45 minute.

City break Venetia 2022
Insula Burano
City break Venetia 2022
Insula Burano

10. Biserica Santa Maria della Salute

A fost construit in 1631 pentru a comemora sfarsitul izbucnirii ciumei. Acest dom impresionant poate fi vazut din toata Venetia. Este situat in cartierul Dorsoduro si intrarea este gratuita daca doresti sa o vizitezi.

City break Venetia 2022
Vedere catre Biserica Santa Maria della Salute
City break Venetia 2022
Vedere catre Biserica Santa Maria della Salute

10. Lido Beach si Cartierul Castello

Daca ai mai mult de doua zile la dispozitie, dupa ce vizitezi toate atractiile pricipale prezentate anterior, poti adauga pe lista ta si urmatoarele :

 • Cartierul Castello – Aceasta este o zona mult mai linistita, departe de turisti si cu preturi semnificativ mai moderate la mancare si bauturi.
 • Lido Beach – Calatoria din Venetia catre Lido Beach dureaza 10-20 de minute si poti merge aici daca vrei sa stai la plaja, sau sa te relaxezi putin timp pe nisip.

Cat stai intr-un city break la Venetia ?

Venetia este locatia ideala pentru un city break. Dupa parerea mea, poti vizita Venetia in 2-4 zile:

 • 2 zile pline sunt suficiente daca nu vrei sa vizitezi atractiile si la interior (tine cont ca e cam obositor)
 • 3 zile daca nu vrei sa fie prea obositor
 • 4 zile daca vrei sa vizitezi atractii si la interior, deoarece vei astepta ceva timp la cozi

Noi am stat doua zile, de sambata dimineata pana duminica seara si ni s-a parut suficient pentru ritmul nostru. In prima zi am luat la pas toate Venetia si am reusit sa vad toate atractiile principale de aici si multe alte locuri pe care nu le aveam pe lista.

In cea de-a doua zi, duminica, am cumparat un bilet de transport de o zi si am mers cu vaporetto la Murano si Burano, apoi ne-am mai plimbat prin Venetia pana pe seara, cand am luat autobuzul inapoi catre aeroport.

City break Venetia 2022
Venetia
City break Venetia 2022
Venetia

Cum ajungi in centrul Venetiei de la aeroport ?

Cand mergi la Venetia, ai posibilitatea sa aterizezi pe doua aeroporturi: Aeroportul San Marco, aflat chiar la periferia Venetiei si Aeroportul Treviso, aflat la o ora distanta cu autobuzul. Daca ai ocazia sa alegi intre ele, iti recomand Aeroportul San Marco, deoarece este mai aproape.

In afara de taxiurile pe apa, toate celelalte mijloace de transport motorizate trebuie sa opreasca la terminalul Piazzale Roma. De acolo, va trebui sa iei o forma alternativa de transport pe apa sau sa mergi pe jos pana la cazare.

1. De la aeroportul San Marco

 • Taxi pe apa (Vaporetto)

Una dintre cele mai bune modalitati de a vedea farmecul Venetiei este sa iei taxiul pe apa de la aeroport pana in piata San Marco (sau alta oprire mai aproape de hotel). Calatoria dureaza 30- 35 de minute si ofera vederi uimitoare ale arhitecturii istorice si ale canalului Venetiei.

 • Taxi terestru

Poti lua un taxi traditional de la aeroportul Marco Polo din Venetia pana in centrul orasului. Deoarece zona istorica a Venetiei este fara masini, vei fi lasat langa gara principala din Piazzale Roma, la aproximativ 15-20 de minute de mers pe jos de Piata San Marco. Pretul depinde de sezon, dar te poti orienta pe la aproximativ 45€.

 • Autobuz

Cea mai economica modalitate de a ajunge de la aeroportul Marco Polo in Venetia este autobuzul expres. Acest serviciu non-stop te lasa, ca si taxiul, la Piazzale Roma in aprox. 20 de minute.

2. De la aeroportul Treviso

 • Autobuz

Cea mai simpla modalitate este sa iei autobuzul de la iesirea din aeroport, care te va lasa la Piazzale Roma din Venetia. Drumul dureaza aproximativ 1h si costa 12€, biletele se cumpara chiar la urcarea in autobuz.

 • Tren

Exista varianta sa iei un autobuz pe la aeroport pana la gara din Treviso si de acolo sa iei trenul care te lasa la gara principala din Venetia, langa Piazzale Roma.

 • Taxi

Desigur ca exista si varianta sa iei un taxi pana in Venetia, insa dupa parerea mea nu merita sa dai 60-70€ in conditiile in care autobuzul face fix aceeasi ruta si te lasa in acelasi loc, dar mult mai ieftin.

Ce mananci traditional in Venetia ?

Cand ajungi intr-un city break la Venetia, e obligatoriu sa incerci cateva mancaruri traditionale. Iata cateva dintre cele mai des intalnite mancaruri venetiene:

Chicchetti

Mai mult un stil de mancare decat un fel de mancare, chicchetti sunt tapas venetieni, mici sendvisuri consumate de obicei cu un spritz, Prosecco sau un pahar de vin. Acestea constau in felii mici de paine alba, acoperite cu diverse ingrediente: peste, carne, legume sau branza.

City break Venetia 2022
Chicchetti – tapas venetiene

Baccala mantecato

Cod uscat amestecat cu ulei de masline, sare si, de obicei, usturoi, acest peste cremos se gaseste de obicei deasupra painii pentru chicchetti sau in alte forme de antipasti.

Sarde in saor

Un alt antipasti, acest fel de mancare sunt sardine gatite in ceapa si otet balsamic.

Polenta e schie

Creveti mici din laguna serviti pe un pat de mamaliga. Asteptati-va la arome de lamaie, ulei de masline si piper. Simplu dar delicios.

City break Venetia 2022
Polenta e schie

Risi e bici

Orez si mazare suna un pic de baza, dar italienii gatesc aceste ingrediente simple cum nicio alta tara nu poate. Are mai mult lichid decat un risotto si mult mai multa aroma decat pare.

Bigoli in salsa

Daca vrei sa incerci un fel de paste locale, acesta este cel potrivit. Bigoli este mai gros decat spaghetele obisnuite, iar salsa este un amestec de ceapa si hamsii.

Fegato alla venezia

Ficat servit cu ceapa si mamaliga.

Sepe al nero

Sepie locala din laguna Venetiei, gatita in cerneala neagra cu o aroma puternica de peste, servita de obicei ca risotto sau cu paste sau mamaliga.

Unde mananci intr-un city break la Venetia?

Venetia este unul dintre cele mai frumoase orase din lume si gazduieste unele dintre mancarurile traditionale italiene de cea mai inalta calitate.

Trattoria Pizzeria Ca’Dolfin.

Un restaurant foarte bine cotat cu nota 4.6 pe Tripadvisor si cu mancare foarte buna este Trattoria Pizzeria Ca’Dolfin. Iti recomand sa nu ratezi un pranz sau o cina aici, merita din plin.

City break Venetia 2022
Trattoria Pizzeria Ca’Dolfin.

Noi am luat o cina aici si a fost delicioasa, iar pe 3 feluri de mancare, 2 beri si o apa mare am dat cam 70€, ceea ce mi s-a parut ok, iar portiile sunt foarte mari.

City break Venetia 2022
Polenta e schie
City break Venetia 2022
Supa de fructe de mare
City break Venetia 2022
Platou fructe de mare si legume pane

Osteria Sul Ponte dei Greci

Cu o vedere foarte frumoasa la canal, aici am servit la micul dejun un croissant si o cafea in timp ce admiram gondolele care trec.

City break Venetia 2022
Osteria Sul Ponte dei Greci
City break Venetia 2022
Osteria Sul Ponte dei Greci

Terasele de langa podul Rialto

Aici se afla multe terase la care te poti opri sa bei ceva, sa mananci un croissant sau chiar sa servesti masa cu o vedere foarte draguta catre Marele Canal.

City break Venetia 2022
Terasa langa podul Rialto
City break Venetia 2022
Terasa langa podul Rialto

Antico Caffe Ristorante Al Buso

Opreste-te sa bei ceva racoritor la restaurantul cu cel mai frumos view catre Podul Rialto si chiar sa mananci aici un pranz sau o cina.

City break Venetia 2022
Antico Caffe Ristorante Al Buso

Unde te cazezi in Venetia ?

Daca ai gasit informatii utile in acest articol, nu uita ca daca rezervi cazari cu linkurile mele de afiliat pe care le gasesti la finalul articolului, imi sustii munca si ma incurajesti sa continui sa scriu si alte articole :).

Inainte sa iti organizezi un city break la Venetia, ia in considerare ca sunt foarte scumpe cazarile. Ca sa iti faci o idee: in luna mai, cazare luata cu 2 saptamani inainte, nu am gasiti nimic mai ieftin de 1200 lei pe noapte.

Orice zona vei alege sa stai, ajungi in maxim 30 de minute pe jos in orice alta parte a Venetiei, asa ca nu este un aspect foarte important. Daca vrei totusi sa stai in cea mai centrala zona, alege un hotel in apropiere de Pod Rialto, insa si preturile sunt pe masura.

Click pe denumirile hotelurilor sau pe imagini pentru a vedea detalii despre hoteluri si disponibilitati.

Liassidi Arco

Noi am stat la Liassidi Arco, unde o noapte de cazare a costat 254€. S-a dovedit a fi o alegere foarte buna, intrucat majoritatea cazarilor din Venetia sunt intr-un stil mai clasic, cu mobila veche. Aici, am avut o camera foarte mare, modern mobilata si curata, cu o baie foarte mare si frumoasa.

Se afla la 10 minute de mers pe jos de Piazza San Marco si chiar recomand acest loc. Au si receptie, unde iti poti lasa bagajele inainte de check-in sau dupa check-out. Unele dintre camere au si vedere la canal, a noastra nu a avut.

Liassidi Palace Hotel

Liassidi Arco apartine de Liassidi Palace Hotel , insa acesta din urma este o alegere si mai inspirata la acelasi pret daca gasesti camere libere, intrucat are o pozitie foarte buna, cu vedere la canal.

Liassidi Palace Hotel
Liassidi Palace Hotel

The Gritti Palace

Cel mai bun hotel de 5 stele din Venetia: situat central, acest hotel de 5 stele are vedere la marele canal, insa si preturile pe noapte sunt uriase. Alege acest hotel doar daca esti in cautarea unei experiente de lux.

Canal Grande

Intr-un palat restaurat din secolul al XVIII-lea, acest frumos hotel de tip boutique are vedere la Grand Canal. La aproximativ 200 EUR pe noapte, acesta este un pret fantastic pentru un hotel si locatie grozave.

Hotel Antiche Figure

A fost votat cel mai bun hotel din Venetia de catre calatori. Este un hotel de tip boutique cu paturi cu baldachin langa Canareggio.

Hilton Molino Stucky

Cladirea a fost candva o moara de faina si o parte din productia de paste a orasului. Acum este un spatiu de lux cu o terasa fantastica pe acoperis (aproximativ 300 EUR pe noapte).

Cat costa un city break la Venetia?

Noi am ales sa zburam cu Wizz Air sambata dimineata la ora 06:00 si ne-am intors cu Ryanair, cu plecare din Treviso duminica seara la 21:35. Daca vrei o plecare de weekend fara sa iti iei concediu, aceasta este cea mai buna combinatie, ai timp suficient sa vezi Venetia si platesti doar o noapte de cazare, insa tine cont ca poate fi destul de obositor.

Iata costurile pentru 2 persoane pentru un sejur de 2 zile (1 noapte):

 • Zboruri: 40€
 • Cazare: 254€
 • Bilete autobuz aeroport Treviso – Venetia dus-intors: 46€
 • Bilete vaporetto o zi: 40€
 • Mancare si alte cheltuieli: 220€

TOTAL: 600€

Concluzii

Daca esti pasionat de fotografii si cauti in vacante cele mai instagramabile locuri, nu uita sa citesti articolul Top 8 locuri instagramabile din Venetia.

Daca ti-a placut articolul, ma poti sustine cu un share :

Stiai ca ...

Daca rezervi ceva prin linkurile de pe blogul meu, tu nu platesti nimic in plus, iar eu primesc un mic comision? Daca iti place ceea ce fac si vrei sa-mi sustii munca, rezerva-ti vacantele accesand linkurile de mai jos :

Vezi toate Destinatiile
Travelatoria
Flat lay travel background person holding a coffee mug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *